Of het nou je eerste of je tiende is: het laten zetten van een piercing is altijd spannend. Er zijn dan ook heel wat dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je de piercingshop binnenstapt. Hier zijn 5 tips voor het laten zetten van een oorpiercing!

De kans is groot dat je al weet op welke plek je de oorpiercing wil hebben. Toch is het goed om nog even inspiratie op te doen. Hoe klein een oor misschien ook is, er zijn ontzettend veel verschillende soorten oorpiercings die je kan nemen. Denk daarom van tevoren goed na over welke piercing je mooi vindt!

Wanneer je zeker weet wat je wil, is het tijd om op zoek te gaan naar een piercingshop die jou kan helpen. Loop niet zomaar de eerste piercingshop die je tegenkomt binnen, maar doe eerst wat research. Vraag naar ervaringen van vrienden die al piercings hebben of lees recensies op het internet. Niet alleen moet je je comfortabel voelen bij de persoon die de piercing zet, ook moet de hygiëne op orde zijn. Kies daarom altijd een shop met een vergunning van de GGD. Deze vergunning krijgen ze door schoon en steriel te werken. Research is belangrijk!

Wanneer je een oorpiercing wil laten zetten, moet je rekening houden met eventuele gezondheidsrisico’s die er voor jou bij komen kijken. Hoewel oorpiercings vaak weinig pijn doen en er weinig risico’s aan vastzitten, is het zetten van een oorpiercing niet voor iedereen aan te raden. Wanneer je door een ziekte een lage afweer hebt of bepaalde medicijnen slikt, kan het genezingsproces van de piercing verhinderd worden. Als je twijfelt, kan je het beste advies vragen aan je huisarts. Piercings worden onder andere afgeraden bij zwangerschap, diabetes en op plekken waar de huid geïrriteerd is. Better safe than sorry!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *