Wanneer is gebleken dat je een piercing mag laten zetten moet je gaan nadenken over wat voor piercing je wilt hebben. Waarschijnlijk heb je al een idee van wat je wilt, maar misschien twijfel je nog. Wil je een piercing in je oor, je navel of ergens anders? Wil je een ringetje of staafje? Als je goed beslagen ten ijs wilt komen is het handig om te weten wat je wilt en wat de mogelijkheden zijn. Lees bijvoorbeeld eens onze artikelen over de verschillende soorten piercings. Hier gaan we dieper in op de verschillende soorten piercings en leer je wat er wel en niet mogelijk is en waar je per piercing op moet letten.

 

  • Laat je goed informeren over de studio waar je jouw piercing/tattoo wil laten zetten. Kies bij voorkeur een studio met ervaren artiesten en een goede reputatie. Tegenwoordig kan je online het werk van artiesten bekijken en beslissen bij wi je het wilt laten doen.2.
  • De plek die gepiercet moet worden moet vrij zijn van kleding of haar. Bij oorpiercings is het bijvoorbeeld verstandig om lang haar in een staart te doen
  • Lees beoordelingen op Google. Kijk niet alleen naar de gemiddelde beoordeling, maar ook naar het aantal beoordelingen. Hoe meer beoordelingen, hoe betrouwbaarder de beoordeling vaak is. De meest recente beoordelingen zijn vaak waardevoller dan oudere beoordelingen.
  • Geen alcohol of drugs, 24 uur voordat je gepierced wordt. GEEN alcohol of drugs gebruiken! Indien dit wel het geval is, komt de afspraak te vervallen. Gebruik van alcohol of drugs kan leiden tot bloedingen en zal het genezingsproces vertragen. Zorg ervoor dat je in een goede fysieke en emotionele gezondheid verkeert, wanneer je binnenkomt voor je tattoo of piercing. Probeer je wat te ontspannen of laat je verder informeren – dat zal je helpen te ontspannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *